Запослени убудуће на сталном испиту

Према старој систематизацији, Лозница је имала 207 запослених и функционера у Градској управи, а реорганизацијом предвиђено је 36 запослених више, што је и даље испод дозвољене квоте. У Градској управи кажу да ће убудуће запослени бити на сталном испиту, а планирана су и отпуштања.

Градска управа у Лозници први пут је урадила кадровски план. Нови правилник о организацији урађен је у складу са Законом о јединицама локалне самоуправе, а предвиђа нова службеничка места.

"Ми смо предвидели да сада имамо заштитника грађана, главног урбанисту, градског менаџера, интерног ревизора, буџетском инспектора, у инспекцији смо појачали инспекцијски надзор", каже Милојка Смиљанић, начелница у Градској управи.

Са стотинак радника мање од дозвољеног, Лозница је једина Управа у Србији. Да и са тим бројем, администрација може добро да функционише сведоче и награде за Град са повољном пословном климом и награда за најбољу Е- општину.

"Ми и даље кандидујемо пројекте који се односе на унапређење администрације, тако да смо сада један од 20 градова који је изабран за финансирање пројекта управљање људским ресурсима у локалној самоуправи", каже Љиљана Николић, шеф одсека за локални економски развој.

О ефикасности градске администрације најбоље знају њихови корисници.

"Зависи шта тражите и шта узимате, овде је било брзо, а на другим местима се чекало, например у катастру, у Управи прихода, морам у петак тек да подигнем документа која сам предала данас", каже Оливера Јовић.

"Ништа дуже од 10 минута, док сам ја позавршавао друге ствари, нешто фотокопирао, они су завршили, добио сам документ и сад идем да предам за оверу здравствене књижице", каже Бранислав Јовић.

Повећање од 36 запослених, кажу из Управе, оправдано је. Начин попуњавања и даље зависи од ресорног министарства. Градска управа први пут ће добити и Канцеларију за брзе одговоре као и портпарола за медије.

"Сматрамо да на овај начин јавна администрација Града Лознице биће доста ефикаснија, економичнија, рационалнија у свом раду и постићи још боље резултате", каже Милојка Смиљанић, начелница у Градској управи.

Нека од нових радних места биће попуњена већ 2017. године. Запослени на готово свим радним местима бираће са на конкурсу. Изузетак ће бити заштитиник грађана и главни урбаниста који ће се бирати на  градској скупштини, а интерног ревизора, буџетског инспектора и градског менаџера именоваће градоначелник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво