Скореновац поново има исправну воду

После 11 година мештани села Скореновац у општини Ковин поново имају исправну пијаћу воду без боје и мириса и која више нема повишене концентрације арсена.

Породица Мирковић, само је једна од хиљаду у Скореновцу која поново може да користи воду из чесме. Претходних година пијаћу воду су куповали и донослили је са јавне чесме из центра села.

"Коначно смо добили исправну воду коју можемо да пијемо и сад можемо да одахнемо, јер не морамо да сваког дана да идемо до центра по њу", каже Ана Мирковић.

Локална самоуправа је за изградњу мини постројења за пречишћавање воде уложила 7,6 милиона динара и вода више неће бити овако жуте боје,а решиће се проблем и мештанима у осталим селима који немају бактериолошки и хемијски исправну воду.

"После празника стижемо и у село Плочица и ускоро ће и они добити овако чисту и исправну воду, а циљ нам је да до краја следеће године сви становници општине Ковин пију квалитетну воду из чесме", каже Предраг Стојшин, директор ЈКП "Комуналац" Ковин.

Председница општине Ковин Сања Петровић, каже да своја обећања испуњава и да су мештани Скореновца у којем већину чине Мађари као поклон за Божић и Нову годину добили бактериолошки и хемијски исправну пијаћу воду.

"Извесно време ће трајати испирање водоводне мреже, јер није коришћена од 2005. године, а од пре две године је била забрањена за употребу због присуства високих концентрација арсена", каже Сања Петровић председница општине Ковин.

За неколико дана када се заврши испирање водоводне мреже мештани Скореновца имаће квалитетнију воду него становници Ковина, што и не треба да чуди, јер имају нови резервоар и бунаре који су на дубини од 50 метара са довољно залиха квалитетне воде у наредних пола века.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи