Балет и мода на краљевачки начин

Вече моде и балета привукло је пажњу Краљевчана који ретко могу у свом граду да присуствују оваковом догађају. Седамнаесторо младих људи из Краљева, Врњачке Бање и Рашке своје креативне идеје преточили су у одевне и украсне предмете и представили их на модној ревији у Дому Војске.

Разноврсни материјали, украсни детаљи, машта и креативност младих који су желећи да своја, углавном ручно рађена, дела представе суграђанима, били су довољна мотивација за њихову прву ревију.

"Сликам по материјалима, ручно пришивам и не купујем готове материјале већ сликам по њима. Моја је инспирација увек у природи", објашњава Бојана Доламић, дизајнерка која је са својим другом Владимиром покренула све ово, и додаје да су њене хаљине покретне слике.

Текстил, кожа, дрво - свако од њих нашао је начин да оно што је научено током школовања учини доступним у свакодневној одевној комбинацији.

"Оно што је нама интересантно јесте то да смо инспирацију пронашли у свим колоритима", каже дизајнерка Сузана Тимотијевић, која се тим послом бави неколико година, али је ово њена прва ревија.

Нела Таслаковић је на специјалистичким студијама: "Завршавам модни дизајн у Београду, и ово ми много значи за будућу каријеру,јер је моја колекција још у припреми."

Поред воље и жеље да раде, идеја имају напретек. Успели су да привуку велики број Краљевчана, и верују да је ово почетак модних ревија у Краљеву. Очекују да им Град помогне.

"Град је кренуо у поступак израде локалног акционог плана за младе и покушавамо да институциуанилизујемо овакве ствари, и да на тај начин помогнемо оваква дешавања", каже Никола Ђукић из Савета за младе града Краљева.

Млади дизајнери из Краљева, Врњачке Бање и Рашке одлучни су у намери да остану и стварају у својим градовима.

rts.kraljevo@rts.rs 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво