Рекордна посећеност Буковичке бање

У Буковичкој Бањи ове године бележе рекордну посећеност. За девет месеци забележено је око 73.000 ноћења, десет хиљада више него током целе 2015. године. Све је више и Аранђеловчана који се баве туризмом и отвара нове апартмане.

Породица Николић ради тек два месеца. Првог су попунили половину капацитета, за децембар им је све резервисано. Гостима нуде луксуз, у оцењивању за категоризацију апартмана, од тражениох 45 бодова за максималне четири звездице имали су дупло више.

"Оцена на букингу нам је 10, гости су презадовољни и ми наравно", каже Катарина Николић. "Имали смо госте из Кине, Аустрије, Швајцарске."

Око пет стотина породица у Аранђеловцу издаје апартмане и живи од туризма. Несторовићи су четири године у том послу. Зими је мање гостију, то је време за предах и сређивање.

Мирољуб Несторовић каже да су жеље гостију за њега закон. Увек полази од себе, оно што му као госту не прија када летује у неком граду на мору, предупреди и код својих гостију.

Анка Димитријевић из Београда редовно долази у Аранђеловац. У Центру за рехабилитацију иде на здравствене третмане али ужива и уграду, Буковичкој бањи и излетима по околини која је, како истиче, прелепа.

Време када су туристи заобилазили Буковичку бању, надају се, више се неће поновити. Ову годину завршиће са око 85.000 ноћења. Буковичка бања постоји, живи, каже Јелена Сујковић, директорка Туристичке организације Аранђеловац. Томе су допринели добра промоција бање и чињеница да је локлана самоуправа много урадила да се побољша инфраструктура, посебно прилазни путеви, а почело је и уређивање парка, додаје Јелена.

Парк Буковичке бање, који је као природно добро под заштитом државе, није сређиван три деценије. Држава и локална самоуправа издвојили су 14 милиона динара за комплетну реконструкцију.

rts.kragujevac@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи