Горе контејнери јер грађани бацају пепео

Током грејне сезоне, пожаревачком комуналном предузећу велики проблем прави врућ пепео који поједини грађани одлажу у контејнере. То доводи до честог паљења контејнера, што угрожава раднике и прави велику штету.

Када се оџаци у Пожаревцу задиме у грејној сезони, тако крену и контејнери. Комунално предузеће има обавезу да износи пепео, иако није комунални отпад, али поједини грађани бацају га док је још врућ, па долази до паљења контејнера чак два, три пута недељно, кажу запослени.

"Одмах узимамо воду или возимо на депонију да проспемо. Иако је само 5, 6 контејнера испражњено у камион, мора да се иде на депонију, како се не би запалио камион", објашњава Дуан Дибрани, радник ЈКП "Комуналне службе" и додаје да грађани обично не верују, када им кажеш да бацају врућ пепео. "Они поричу да је пепео врућ и сматрају да ми свакако имамо обавезу да га носимо, јер плаћају то."

У заједнички контејнер пепео може да баци свако, из било ког дела града и да се никада не сазна ко је. Они који имају своје канте, након лошег искуства, развили су посебне системе.

"Десило се једном раније да бацим врућ пепео. Од тада, нови пепео изнесем, али ставим у другу канту. Ђубретари ако сматрају да може да се утовари, они га носе, ако не онда га оставе и ја га чувам за следећи пут", каже Светозар Миладиновић из Пожаревца.

Директну и највећу штету од запаљених контејнера има пожаревачко Комунално предузеће. Индиректно, то може да смањи квалитет услуга за све грађане.

"Контејнери прогоре врло брзо, а морам да кажем да нам угрожавају и смећаре", истакао је директор ЈКП "Комуналне службе" Слободан Јовић и додао да су имали случај паљења возила. "У том случају смо приморани да возач и посада на смећару изруче смеће било где, чак и у центру града."

Из предузећа Комуналне службе апелују на грађане да чувају оно што имају, јер ускоро стиже 280 нових контејнера за Пожаревац и Костолац у вредности од 12 милиона динара.

rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво