Завршетак пута Бања Ковиљача - Мали Зворник

Реконструкција магистралног пута од Бање Ковиљаче до Малог Зворника приводи се крају. До сада је завршено више од 90 посто радова.

На деоници пута дугој 14 километара, мајстори раде сваког дана, па и викендом, а често остају и после радног времена. За грађевинце, кажу, нема ни зиме, а ни лета, битно је само да има посла.

"Имамо ова зимска одела, мало смо се више обукли и наложимо ватру ту и повремено мењамо се и тако једни се греју, једни раде", каже Вучета Бојовић.

"Нормално, навика је тако, тако смо радили целог живота, грађевина је таква", каже Миљко Синђић.

"Радили смо по Сибиру, по Русији, такав нам је посао, шта друго да радимо, мора да се привикаваш на температуру", каже Драгић Сузовић.

Саобраћај на појединим деловима ове трасе одвија се наизменично једном траком. Радови су обележени светлосном сигнализацијом, а задржавања су краћа од 10 минута. Ову деоницу возачи су годинама избегали због изузетно лошег пута, па се често дешавало да од Лознице до Малог Зворника иду преко Републике Српске.

"Како је било пре овде?" "Ужас, путовали смо по сат времена до Зворника ових 20 километара", каже један мештанин.

"Ово је био један од најлошијих путева у задњих 20 година, овај биће фино и биће безбедније путовање и боље", додаје други.

Поред асфалтирања, реконструкције мостова, уређивала су се речна корита, али и постављале заштитне ограде као одбрана од већ постојећих или потенцијалних клизишта.

"Остали су финални радови на објектима, затим радови на обезбеђењу профила пута заштитном одбојном оградом, исцртавање хоризонталне сигнализације и намештање нормално вертикалне сигнализације", каже Предраг Марић.

Завршетак радова планиран је до краја године, а мајсторима преостаје да до тада ураде још 800 метара пута.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи