Хотели на Власини распродали новогодишње аранжмане

Хотели крај Власинског језера распродали су аранжмане за новогодишње празнике. Већина гостију долази из Бугарске. Предузеће из Катара купило је два хотела поред језера, почела је реконструкција соба, а у приватном смештају категоризовано је двадесетак кућа.

Уочи празника затишје је у хотелима и приватним објектима на Власини. Гостију је мало, а то хотелијери користе да реновирају собе, припреме објекте за зимску сезону.

"Највише гостију имамо током викенда и очекујемо највећи број гостију током новогодишњих празника и током зимског распуста", каже Саша Миладиновић, хотел Нарцис на Власини.

Два хотела поред језера купили су Арапи, предузеће из Катара. Реновирали су собе, хол, рецепцију, а на пролеће планирају велику реконструкцију, и развијање спортског туризма.

"Сада очекујемо и спортисте из целог света. Власник нам је обећао да ће довести спортисте из Катара, Дубаија", каже Владица Јовановић, управник хотела Власина на Власини.

Хотели су променили власника, али не и име. Власник Али Абдул ел Маки понудио је свим запосленима, наставак радног ангажовања. Прихватило је и у хотелу остало десет радника.

"За град, за Власину, туризам много значи, јер без хотела четири главна која су на Власини и у Сурдулици, а да не раде, или да се не реновирају, или да остану овакви какви су до сада били, онда ништа нећемо урадити и са развојем Сурдулице и са развојем Власине", каже Новица Тончев, председник СО Сурдулица.

Хотели на Власини су распродали новогодишње аранжмане, 70 одсто гостију долази из Бугарске. У приватном смештају категорисано је 20 кућа.

"Све зависи од локације објекта где човек жели да одмори и нађе свој кутак за мир од 5 до 10 евра", каже Драган Милошевић.

"Сви наши објекти имају знатно ниже категорије са мање звездица, зато што не испуњавају све одредбе из уредбе о категоризацији", каже Биљана Николић, директор ТО Сурдулица.

На Власини има око 2.000 лежајева, а годишњи приход од наплате боравишних такси је око 300 хиљада динара. За четврту категорију објеката на Власини боравишна такса је 60, а у Сурдулици 50 динара.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво