Кикиндски џудисти прваци Србије

Џудисти кикиндског "Партизана" наступали су протеклог викенда у Првој џудо лиги Србије одржаној у Беочину и у конкуренцији девет клубова остварили су шест узастопних победа и непоражени завршили такмичење. Клуб је основан давне 1968. године и од тада је ишао само узлазном путањом.

Млада екипа Џудо клуба "Партизан" освајањем титуле првака Србије стекла је право учешћа у Супер џудо лиги Србије, у којој су тријумфовали пре тачно десет година.

Тренер Бранислав Зарић истиче да се у клубу вредно ради, да су деца марљива и добра и у школи и на тренингу. За успех су, каже, неопходни добар тренинг, амбијент и амбиција.

"На такмичење у Беочин смо отишли по титулу. Друге екипе нису нас схватале озбиљно, али све смо их победили срцем, знањем и одлучносћу и били први", додаје Зарић.

Међу заслужнијим за успех у Беочину су седамнаестогодишњаци Матеја Вукмирица и Васа Раду. Матеја се присећа да је џудом почео да се бави  тако што га је једног дана отац одвео на тренинг и тај спорт му се одмах свидео.

"Почео сам да тренирам и у почетку ми је то више била само игра и забава, а касније је прерасло у озбиљни такмичарски џудо", објашњава Матеја.

Његов колега Васа џудом се бави од седме године и одабрао га је јер је "здрав и борилачки спорт", а уз то стекао је бројне  пријатеље с којим је много пропутовао.

"Имао сам доста такмичарских успеха, а највећи је треће место на државном првенству", каже Васа.

Поред тога што су 2006. године били екипни прваци државе, кикиндски џудисти освојили су бронзану медаљу на Првенству Европе за сениоре 1986. године, треће место у Европи за јуниоре годину касније и још прегршт медаља са државних и међународних такмичења.

Џудо клуб "Партизан" из Кикинде организатор је  регионалних и државних првенстава за све узрасне категорије, као и домаћин неколико кампова и турнира за јуниоре и сениоре.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво