Нови дечији павиљон на Гочу

Пре нешто више од четири деценије на Гочу, једној од најлепших планина, изграђен је први објеката Дечијег одмаралишта "Гоч". И поред честих реконструкција и доградњи објеката, време је чинило своје. У циљу да се та планина, удаљена тридесетак километара од Краљева, учини привлачнијом и за децу и за одрасле, приступило се изградњи новог павиљона за децу у који је града Краљево уложио 60 милиона динара.

Док малишани Основне школе "Ђура Јакшић" у Конареву код Краљева, који тренутно бораве на Гочу, једва чекају да снег падне на планини, радницима "Тончев Градње" из Сурдулице децембарски дани без падавина добро дођу да приведу крају радове на новом објекту Дечијег одмаралишта.

"Радови се одвијају према плану, ради се по цео дан и до краја децембра Хотел за децу биће завршен. Инвеститор нема примедби на квалитет грађевинског материјала и радова. Тренутно радимо на водоводним инсталацијама, керамици, а споља на фасади и облагању лима. Деци могу да обећам да ће имати на располагању најбољи могуће услове за смештај", каже Мила Златков, шеф градилишта.

Нов дечији објекат намењен је деци, ђацима предшколског узраста и основцима који би овде трабало да бораве током рекреативне наставе.

"У новом објекту имаћемо 120 лежајева, пун конфор за боравак деце, у хотелу "Добре воде" 105 лежаја, што ће са спортским теренима на отвореном, ски стазама, балон халом и сталним присуством лекара у одмаралишту, представљати целину савременог одмаралишта за децу, али и одрасле. Сва места у нашем хотелу су резервисана за дочек Нове године што је још један доказ о привлачности Гоча", каже Слађана Чорбић, директорка Дечијег одмаралишта.

Иначе,Гоч са око 1.100 метара надморске висине увек је био дечија планина у погледу зимских спортова и зимски центар за учење првих скијашких вештина. Очекивања су да ће с новим објектом за смештај ова планина бити још привлачнија како за децу тако и одрасле.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара