У напуштену вилу уселила се породица

Вила Драга у Бањи Ковиљачи споменик је културе који годинама пропада. Док се чека да Железнице Србије, у чијем се власништву налази, предузму нешто како би спречили њено урушавање, Вила Драга добила је неочекиване станаре.

У соби на првом спрату руиниране виле, у којој је некада боравио краљ Петар Први Карађорђевић, сада живи четворочлана породица Драгићевић. Без воде и светла, са најлоном уместо стакла на прозору.

Биљана ће овде ускоро дочекати и треће дете. Своју кућу немају, а ни сталан новчани приход. Са собом су донели један кревет, нешто ствари и пећ на дрва.

"Мој муж иде цепа дрва, иде код оног товари нешто угаљ увек нешто испадне тако и ето", каже Биљана Драгићевић.

Да ли се плашите сада овде за своју безбедност, за безбедност деце, ова зграда само што се не сруши?

"Па, навикли смо сад шта је ту је", додаје Биљана. 

У вили која годинама пропада, где су просторије затрпене смећем и непријатним мирисом, Драгићевићи бораве већ месец дана. Два босонога дечака, на температури мало изнад нуле, уместо са играчкама играју се са картонским кутијама.

"Набављамо храну, муж иде мало ради по комшилуку, сече дрва. Не знам до када ћемо бити овде. Можда до марта априла, тамо док не отопли", каже Биљана Драгићевић.

Директор Центра за социјални рад у Лозници кажу да су упознати са овим случајем, али да су њихове надлежности ограничене, јер је пребивалиште ове породице на територији града Шапца.

"Предузете су све могуће мере ради заштите ове породице из оквира надлежности Центра за социјални рад. Извршене су у том смислу две теренске посете ради сагледавања стања на терену", каже Владимир Петровић, директор Центра за социјални рад у Лозници.

Из Центра за социјални рад у Шапцу добили смо саопштење у којем се наводи да су упутили захтев Центру за социјални раду у Лозници да децу Биљане Драгићевић хитно сместе у хранитељску породицу, јер живе у изузетно тешким условима. У наредних неколико дана, како се наводи, одржаће се заједничке састанак како би се нашло најбоље решење за живот ове породице.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво