Краљевчани на време примили вакцине против грипа

Дом здравља Краљево први је увео могућност да се пацијенти определе за изабраног лекара. Вероватно је то и један од разлога што је поверење пацијената према лекарима изузетно добро, успех у вакцинацији против грипа потпун. Ове године, 3.500 доза вакцина утрошено је за нешто више од месец дана.

Нада Марковић из Краљева одавно не зна за пробеме са којима се суочавају они који оболе од грипа. Редовно долази по вакцину. Има ипак и оних, углавном малађих, који  до сада никад нису примили вакцину против грипа.

Вакцинација је почела 21. октобра, и после нешто више од месец дана вакцина готово и нема.

Од 3.500 доза вакцина колико је Дом здравља тражио, остало је тек тридесетак, рекла је др Мирјана Крчевинац, директорка Дома здравља Краљево.

"И то ће сигурно отићи у наредних дан, два. Дубоко поверење, здравствено васпитање, просвећеност, едукованост нашег становништва и велики труд који изабрани лекари улажу у ту здравствену едукацију, свакако даје резултат. Ми ћемом као и претходних годинам у сарадњи са Заводом за јавно здравље Краљева истребовати потребне додатне количине", каже директорка Краљевачког Дома здравља, "а грип се уобичајено очекује негде у фебруару, марту, тако да није касно да се грађани одазову и током децембра и током јануара да дођу да се вакцинишу."

У Краљеву за сада нема грипа, али је повећан број оних који имају респираторне инфекције.

rts.kraljevo@rts.rs  

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво