Кикиндско породилиште међу најбољима у Србији

Истраживање друштвено ангажованог портала bebac.com, које је обухватило око хиљаду породиља, показало је да је кикиндско породилиште међу најбољим у Србији.

Испитанице које су прошле Порођајно одељење Опште болнице у Кикинди имале су прилику да оценом од 1 до 5 дају своје мишљење о пријему у породилиште, односу лекара према њима, љубазности бабица и искуству на порођају.

Породиље које су се налазиле на одељењу задовољне су пријемом, обиласцима и љубазношћу лекара и особља, али и високим нивоом хигијене.

У Општој болници Кикинда на гинекологији, порођајном и акушерском одељењу и порођајној сали има 29 сестара што је задовољавајући број.

Главна сестра Мелинда Клачак истиче да се собље труди да њихов однос према пацијентима буде што бољи јер, како каже, они су услужна делатност и ту су ради пацијената:

"Трудимо се да им што више можемо изађемо у сусрет у границама колико то дозвољавају наше процедуре."

Уз нешто појачан напор пет гинеколога уз два лекара на специјализацији успешно обављају одговоран посао. Др Предраг Вељковић, начелник Одељења гинекологије, подсећа да су протеклих неколико година значајно обновили опрему и окречили просторије, али је "неопходно обновити инструментариј у оперативној гинекологији и на порођајном одељењу, јер су стари преко десетак година".

Порођајно одељење Опште болнице у Кикинди је, иначе, међу првима у земљи који су увели електронско пријављивање новорођенчади.

 rts.kikinda@rts.rs

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи