Угашена Дирекција за изградњу Пожаревца

Градска управа Пожаревца донела је одлуку о гашењу Дирекције за изградњу у којој је радило 59 радника. Они сада чекају на нова радна места. У овом процесу, испоставило се да је Град власник непокретне имовине вредности три милијарде динара.

После двадесет година, пожаревачка Дирекција за изградњу престала је да постоји. За собом је, свом оснивачу Граду Пожаревцу, оставила сва права, обавезе и 59 збуњених и нераспоређених радника.

"Радници генерално не знају своје стање. Из једног агрегатног стања, где су били стално запослени и знали су своје послове, прелазе у нешто где не знају шта ће радити сутра. То је једно незадовољство", објашњава Борис Цветковић из Синдиката Независност.

У Градској управи кажу да ће радници Дирекције бити распоређени на одговарајућа радна места за неколико дана, и то по новом правилнику о организацији, јер је у току свеобухватна реформа градске управе.

"Решења која смо ми донели имају социјалну потпору. Уколико буде рационализације радних места у јавном сектору, може се десити и они као и неки други да остану без посла, али уз одговарајући социјални програм", рекао је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић.

Део радника Дирекције, биће премештен у градску службу за јавне набавке, која тек треба да се оформи, а која ће преузети јавне набавке од свих буџетских корисника. Други ће наћи своје место у локалном економском развоју.

За највише два месеца, сви бивши радници Дирекције за изградњу прећи ће у зграду Начелства. Али то ће бити следећи проблем који ће градска управа морати да решава, јер у згради начелства, ни сада нема довољно места за све.

Наследнике је посебно изненадило сазнање да Град Пожаревац није преузео билансну активу од Дирекције за изградњу од њеног оснивања. Па је град сада богатији за инвестиције и непокретности у вредности од 3 милијарде динара. Самим тим, са бољим кредитним рејтингом.

Бане Спасовић, Градоначелник Пожаревца каже да ће у наредном периоду новофомирана комисија извршити проверу документације за свих 750 капиталних инвестиција, које је Дирекција за изградњу имала.

Закон којим се гасе Дирекције за изградњу донет је још прошле године. Као што то обично бива, са решавањем овог проблема у Пожаревцу, кренуло се у последњем тренутку, тек после избора.

rts.pozarevac@rts.rs

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи