Oбнавља се кућа породице Бркушанин

После пожара, у коме је изгорео цео спрат породичне куће Томислава и Маје Бркушанин из Рибнице код Краљева, њихови пријатељи и комшије организовали су се да им помогну и обнове кућу. Уз то, пронашли су и донаторе који су обезбедили грађевински материјал.

У пожару који је пре неколико дана избио у кући Томислава и Маје Бркушанин у краљевачком насељу Рибница за непуних сат времена изгорео је највећи део њихове имовине. Остало је згариште у кући и око ње.

"Изгорело је све, цео спрат и све што је у кући било. Овде у насељу напон често варира, дошло је до квара на електричној инсталацији и у моменту изгубили смо све што смо годинама стварали. Тешко ми је што из општине нико није излазио да види нашу муку. Само је дошао председник Месне заједнице", каже Томислав Бркушанин, власник куће.

Мештани Рибнице су скупили скромна новчана средства као прву помоћ, а на иницијативу привредника из тог краја, како каже председник Месне заједнице Рибница, Марко Станковић, отвориће се наменски жиро рачун за прикупљање новца како би се и на так начин помогло породици.

У невољи која их је снашла шесточлана породица Бекушанин није остала сама. Комшије и пријатељи - тесари, електричари, водоинаталатери, лимари без накнаде раде од јутра до мрака ка кућу стабе под кров, уведу струју и воду.

"Организовао сам пријатеље из  "Бравка" да помогнемо. Захвалио бих се Љубинку Трифуновићу и Драгану Живановићу који су донирали цреп и грађу да деци обезбедимо нормалне услове за живот," каже Небојша Божић, један од мајстора који без надокнаде ради на кући Бркушанина.

За пристојан живот у обновљеној кући биће потребно још пуно чега: електрични уређаји, намештај, одећа, постељина и друге ствари. Томислављева супруга Маја је захвална хуманим људима и на досадашњој помоћи. Каже да је најважније да пре снега кућа буде готова.

Ватрена стихија на кратко је раздвојила породицу Бркушанин. Док син Милан по цео дан помаже мајсторима, Томислављеве кћерке, трогодишња Сара и петомесечне Маша и Ема су код баке и тетке у оближњем селу. Чекају да се кућа обнови и сви поново буду на окупу.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво