Запошљавање особа са инвалидитетом

Графички центар "Нова" и Фонд "Хумано срце Шапца" пружили су шансу за рад и теже запошљивим категоријама. Од 30 радника, десеторо су особе са инвалидитетом.

Због упале кичмене мождине, Зорица Враштановић постала је инвалид. Завршила је економску школу, а први посао добила је пре три ипо године.

"Посао ми много значи, и мени и мојој породици обезбеђује егзистенцију, а ја се осећам јако пријатно што могу да допринесем нешто. Посао је прилагођен особама са инвалидитетом. Сналазим се добро", каже Зорица Враштановић.

Сувенире и текстил осликава и Милка Исаиловић. Због здравствених проблема није радила пет година. Позив из Националне службе за запољашавање, променио јој је начин живота.

"Преко Завода за запошљавање сам добила позив да се одазовем јавним радовима и тако сам дошла у ову штампарију. Могу рећи да сам веома задовољна, овде су услови за рад прилагодјени особама са инвалидитетом, послодавци су пријатни, увек нам изадју у сусрет за наше потребе, увек су ту за разговор", каже Милка Исаиловић.

Поред економске независности, посао у Графичком центру, омогућио је да запослени стекну већу сигурност у  оно што могу, знају и желе.

"Поред редовне плате, радује ме и чињеница што се не разликујем од других људи. Јако сам срећна што имам овај посао", каже Нада Јовановић.

У сарадњи са Фондом "Хумано срце Шапца" компанија "Еликсир", бесплатно је уступила простор, Графички центар купио је опрему и обезбедио услове за нова радна места.

"Уступили смо како производни простор тако и канцеларијски, производни простор смо адаптирали, привели намени и уступили на бесплатно коришћење, а све у циљу запошљавања инвалидних лица", каже Ружица Поповић, Фонд "Хумано срце Шапца".

Према подацима Филијале Националне службе за запошљавање, у Шапцу, посао траже 362 особе са инвалидитетом.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво