Новцем од концерта отплатиће другу хармонику

У смедеревском Центру за културу у петак концерт ће одржати ученици музичке школе "Коста Манојловић". У договору са професорима, одлучили су да сав приход од наступа искористе за отплату хармонике свог друга Милета Ђурђевића.

"Хармоника је мој живот и оно што ме испуњава", каже Миле Ђурђевић.

А тек су се упознали. Са овом хармоником Миле проводи најмање шест сати дневно. Купили су му је родитељи, на кредит, али нису у могућности да је исплате до краја.

"Ја потичем из једне скромне породице из Осипаонице, села, тако да је мојом родитељима мало теже било мало теже да је исплате пошто је и моја старија сестра на факултету", каже Миле Ђурђевић, ученик.

Идеја да се организује хуманитарни концерт који ће му помоћи да испати своју хармонику, потекла је од његових другара. Има их 70 у сва четири разреда средње мужичке школе и сви су пријавили учешће.

Има две сестре и обе имају музичког дара, а прва су генерација у својој породици са талентом. Овај петнаестогодишњак наступао је на 22 такмичења од којих је 19 пута био најбољи.

"Моје колеге су ми рекле, таквог ученика имаш једном у животу или га немаш уопште у класи", каже Петар Мирков, професор хармонике.

Центар за културу бесплатно је уступио свој простор, а локална самоуправа отплату једног дела кредита. Професори ће дати свој допринос наступом са ђацима.

"Школа је на неки начин имала моралну обавезу да помогне том дечку, зато што је заиста јако талентован и даровит", каже Гвозден Ераковић, директор Музичке школе "Коста Манојловић".

Спремили су соло - тачке, наступаће камерни састави, оркестри, етно и соло певачи, не за новац, не за помоћ, већ за Милетов осмех када у рукама држи своју драгоцену хармонику. Јер мозда не зна свет, али они знају да је међу њима уметних таквог ранга.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара