Рукометашице Србије на припремама у Врњачкој Бањи

Рукометашице Србије након успешних игара и освојеног првог места на турниру у Чешкој, наставиле су последње припреме пред одлазак на Европско првенство, које се игра у Шведској. У понедељак су почеле припреме у Врњачкој Бањи, одакле одлазе нa европски шампионат.

Опуштања и предаха готово да нема. Из Чешке, право у Врњачку Бању. Кратке паузе, припреме за тренинг. И обавезан радни договор. Наше најбоље рукометашице, упркос напорним утакмицама на тек завршеном турниру, насмејане и расположене за шалу.

"Нормално свака "чачка" телефон, промовишемо наш тим на друштвеним мрежама, на Инстаграму, Фејсбуку", каже Јелена Лавко.

"Имамо ми неке наше начине, играмо јамб, играмо карте, одемо на кафу, прошетамо се", додаје капитен репрезентације Катарина Крпеж Шлезак.

"Пре тренинга имамо или састанке са стручним штабом, или имамо саме и тако се договарамо за утакмице", каже Јована Рисовић.

На терену су најбоље, игром желе увек и на свакој утакмици да потврде квалитет. Али пожелеле су да се опробају и у улози репортера.

"Са нама је Слађана Поп Лазић, и да нам каже како се осећа, како проводи време у бањи ,да ли је прошетала бањом, било је питање Тамаре Георгиев, која је овог пута била у улози репортера.

"С обзиром на то да смо тек стигле у бању, нисам имала пуно времена да обиђем ових дана бању,али у наредном периоду сигурно хоћу", била је конкретна у одговору Слађана, која је потом преузела микрофон и узвратила питањем саиграчици Тамари.

"Нестрпљива сам,јесте пропустила сам тај турнир у Чешкој и једва сам чекала да почну припреме и да тренирам са репрезентативкама", каже Тамара Георгиев.

Још увек под утиском турнира и првог места, су играчице, али са разлогом и селекторка.

"Јер сам ја била учесница као играч давних година, значи 1981. 1983. и 1984. године ми смо освајали тај турнир и ево после толико година,поново додуше тада као Југославија, сада као Србија смо освојили тај турнир и много ми је драго због тога", каже Драгица Ђурић, селекторка женске рукометне репрезентације Србије. Додаје још да су спремни, поготово психолошки дочекују почетак Европског првенства.

Рукометашице  и однедавно директорка репрезентације очекују успех на Европском првенству.

"Заиста очекујем да ове девојке  покажу свој максимум у групи и потом да одемо за Гетеборг, очекујем и подршку наших људи у Шведско"ј, каже Јелена Ерић, директорка женске рукометне репрезентације Србије.

Рукометашице Србије тренираће у Врњачкој Бањи у хали "Владе Дивац" све до петка,када путују  за Београд,а потом одлазе у Шведску на Европско првенство.

Прву утакмицу рукометашице Србије играју већ у недељу са репрезентацијом Словеније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво