Нова кућа за мештанина села Лесници код Трговишта

У Лесници код Трговишта пре два месеца, од удара грома изгорела је кућа мештанину Драгану Милковићу. Локална самоуправа и донатори обезбедили су средства, саградили нову кућу и опремиће је.

На темељима згаришта, саграђена је нова кућа од 45 квадрата, са подрумом и две просторије. Драган Милковић живи сам, у нову кућу, иако није опремљена, уселио се одмах.

"За 18 дана је кућа саграђена, мало дуже због временских услова и терена. Довољна је за мене и превише за једног човека", каже Драган Милковић.

"Наредних дана уградићемо ламинат и све што буде требало довршићемо", каже Петрун Станојевић, директор ЈП Комуналац у Трговишту.

Стара, дрвена кућа изгорела је средином септембра од удара грома, са њом и све оно што је Драган годинама стицао. Два месеца живео је у помоћном објекту, без прозора и грејања. Помоћ од општине никада није тражио.

"Морао сам због стоку, стока ми је ту близу, ово је планинско место има доста вукова и мора да си ту", каже Драган Милковић.

"То је био основни мотив да човеку који себе издржава са десет прстију помогнемо да настави да живи где су живели његови преци", каже Ненад Крстић, председник општине Трговиште.

Драган није запослен, живи од сточарства и сакупљања шумских плодова као и већина мештана Леснице. Поред лоших путева, највећи проблем у селу је водоснабдевање.

"Немамо воду за пиће, пијемо воду са извора терамо један километар на магарцима", каже Драгомир Станковић из Леснице.

У Лесници живи седамдесетак мештана у 50 домаћинстава. Куће су разуђене у више махала на овој Лесничкој планини.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи