Поклон деци уместо новогодишњег коктела

У СОС Дечијем селу на Берановцу код Краљева, захваљујући надлежним министарствима, граду Краљеву, али и хуманитарним организацијама, фирмама и људима добре воље, створени су одлични услови за живот, учење и одрастање седамдесетак његових житеља. Друштву донатора придружила се и Градска стамбена агенција која је уместо на прославе определила средства за куповину неопходне гардеробе деци.

За разлику од других јавних предузећа која већ увелико резервишу градске ресторане за новогодишње коктеле, Јавно предузеће Градска стамбена агенција је одлучила да скромна средства определи за куповину гардеробе житељима СПД Дечијег села.

"Не располажемо неким превеликим финансијским средствима изван оних неопходних за нормално функционисање предузеће, али за помоћ деци, ако постоји разумевање и добра воља, а код нас их има, онда се изнађу и средства. Ми ћемо се домаћински понашати, нећемо правити скупе новогодишње прославе, па смо зато деци обезбедили гардеробу која ће им користити. То је само први корак наше сарадње и убудуће ћемо изналазити могућност да помогнемо СОС Дечије село,односно његове житеље", каже млада директорка Градске стамбене агенције Драгана Бикић.

Малишани су се обрадовали поклонима, посебно девојчице с о бзиром да је за њих било и највише одевних предмета: кошуља, блуза, дуксева, панталона...Неком другом приликом више ће добити њихови другови.

"Живот у Дечијем селу у великој мери зависи од донација и свака нам добро додје попут ове од Градске стамбене агенције. Ове пакете с гардеробом деца доживљваку као новогодишње поклоне и зато су им још дражи. Наравно да смо задовољни и овом донацијом, као и оним које добијамо од града, предузеће и хуманих људи", прича Борка Лукић, директорка СОСА Дечијег села.

И ова донација је још једна потврда да су потребе деце у Дечијем селу на првом месту и да се баш овде гради поверење и учи у позитивној заједници која их подржава.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво