Школа пливања део наставног програма у кикиндским школама

Кикинда је град без реке, али и са најмањим бројем непливача, највише захваљујући томе што је пре више од 35 година пливање уврштено у наставни план и програм основних школа.

Сваког радног дана током школске године у преподневним сатима ученици првих и других разреда кикиндских градских и сеоских основних школа аутобусима долазе у школу пливања на затвореним базенима Спортског центра "Језеро".

Поред учитеља, уз њих су обавезно четири инструктора пливања. Једна од њих, Драгана Овука, објашњава да су и први и други разред подељени у две групе - на пливаче и непливаче.

"С првим разредом програм спроводимо у малом базену, као и са непливачима из другог разреда, док деца пливачи из другог разреда обуку имају у великом базену", додаје Овука.

Мала Миа каже да једва чека уторак да дође на базен, учи да плива, а кад научи да ужива у дубоком базену. Њен другар Стефан жели да научи пливати, јер "када оде на море са мамом и татом не би више морао да носи гуму за пливање".

Биљана Шимон, учитељица ОШ "Ђура Јакшић", истиче да по завршетку другог разреда, можда једно до двоје деце по разреду не научи да плива.

Поред затворених базена, Спортски центар "Језеро" располаже са великом двораном, трим кабинетом и сауном, али има и отворене базене, два стадиона, тениске терене и атлетску стазу.

Слободан Маринков, директор Центра, наглашава да имају велики број корисника, посебно спортиста суперлигаша, прволигаша, међу којима су рукометаши, рукометашице, ватерполисти и остали.

У оквиру Центра "Језеро" налази се и омладинско насеље са 95 лежајева за смештај спортиста током припрема или спортских манифестација.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745
                                                                        

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво