У Козјаку код Лознице крава отелила три телета

У домаћинству породице Станковић из Козјака код Лознице крава је отелила три телета. Иако су на њиховој фарми краве до сада 10 пута телиле близанце, за причу о тројкама ретко ко је могао да поверује.

Сви смо чули за причу о три прасета, а ово је прича о три телета. Крава Рушка отелила је два женска и једно мушко тело. Она је већ телила близанце, а тројкама, каже домаћин Мирослав, нико се није надао.

"Кад је друго отелила дошло је до потпуног изненађења, стигло је и треће теле које нас је изузетно обрадовало, то је било изненађење и радост свих нас", каже Мирослав Станковић.

Ветеринар Бранко, додаје, да је крава Рушка, имала генетски потенцијал за тројке. Рушкин стомак био је огроман, али каже, ипак је веровао статистици према којој се овакав случај дешава код једне од хиљаду крава.

"Ја сам на овом терену последњих десет година, значи у овом селу и у околних неколико селима овакав случај није забележен", каже Бранко Кикановић, ветеринар.

Станковићи на фарми имају 13 крава. Поред Рушке, ту је и Шушка, Славујка и Славка. Када ће три телета добити име, домаћин, није знао да нам каже, јер се око имена још није усагласио са породицом.

"Телад док су мала она слабо једу, међутим, код ових је за дивно чудо интересантно да изузетно добро једу, а чим добро једу значи да ће бити здрави и напредни", каже Мирослав Станковић.

Породица Станковић се пре шеснаест година из Босне доселила у Козјак. Мирослав је завршио Војну гимназију, а његова супруга компјутерско програмирање. Живот их је кажу натерао да се баве сточарством, али додају, да се не жале, јер им све у свему - добро иде.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи