Пола века књижевног рада Јанка Вујиновића

У библиотеци Вуковог завичаја у Лозници обележено је пола века књижевног рада песника и прозног писца Јанка Вујиновића. Организатори књижевне вечери су град Лозница и издавачка кућа "Филип Вишњић" из Београда.

Током 50 година књижевног стваралаштва Јанко Вујиновић написао је три романа, збирку песама, приповетке, приче, документарне прозе. Писао је за радио и телевизију, и био уредник Књижевних новина.

"Презадовољан сам и нарочито и због тога што су овде изложене неке од фотографија из неких фаза моје биографије", каже Јанко Вујиновић, писац.

Одломке из Вујиновићевих књига казивао је драмски уметник и глумац Народног позоришта у Београду Љубивоје Тадић. О књижевном раду овог писца говорили су професори Миодраг Матицки и Марко Недић.

"Јанко Вујиновић је од оних писаца који у свакој својој књизи онако како је започео песничком књигом непрестано укључује или како се то каже инволвира један песнички глас", каже проф. др Марко Недић, књижевни критичар.

Јанко Вујиновић рођен је 1945. године у Брадићу код Лознице. Студије српског језика и књижевности завршио је на Филолошком факултету у Београду. На универзитету у Лођу у Пољској радио је као лектор и виши предавач на Катедри за славистику.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи