Угрожено пословање фабрике у Гаџином Хану

Једна од последњих фабрика машинске индустрије, која је опстала у околини Ниша, ради у Гаџином Хану. Запошљава шездесетак радника из Заплања, којима посао у месту становања, кажу, много значи. Ако се међутим ускоро не реше правно имовински проблеми са фабричком халом, производња ће, највероватније, бити измештена из тог краја.

Међу запосленима највише је оних са дугогодишњим радним искуством који су каријеру започели у овим погонима које је, пре 40 година подигла нишка Машинска индустрија.

Милисав Цветковић овде ради 38 година. Приближава се каже пензији, па се нада да ће је дочекати у фабрици у родном Заплању.

Садашњи власници покретну фабричку имовину купили су од предузећа у стечају пре 4 године, док је производна хала, како тврде, на лицитацији пре 2 ипо године продата другом купцу. Зато је судбина ове фабрике, али и радника неизвесна.

А посла овде има. Затичемо и нове купце из Азије који наручују делове за хидроелектране.

Да ће испоруке машинских делова и убудуће ићи из Заплања, а не из неког другог места Нишавског округа надају се највише запослени који верују да ће у овом погону дочекати пензију.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво