Албански привредници заинтересовани за улагања у Србији

После српско-албанског пословног форума одржаног прошлог месеца у Нишу, албански и српски привредници започели су прве послове. Из Војводине су кренуле прве пробне количине брашна за пекаре у Албанији, а наредне недеље ту земљу посетиће представници наших уљара.

Албански привредници заинтересовани су да у Србији граде стамбене комплексе и тржне центре. Занимају их и индустријске зоне појединих градова у Војводини, али и у околини Ниша, где су спремни да отворе фабрику пелета.

"Недавно смо са Унијом пекара Албаније посетили ваше фабрике уља и брашна. Били смо гости општине Зрењанин", рекао је Владимир Цука, председник Албанско-српске пословне коморе у Албанији. "Заинтересовани смо за област грађевине, али и туризма и пољопривреде."

Први потписани међународни уговори односе се на заштиту животне средине. Мешовита фирма бавиће се решавањем опасног индустријског отпада и рециклажом нафтног талога у Албанији.

Модерне путне и железничке саобраћајнице од Ниша до албанских лука, чија се изградња најављује, требало би да помогну да роба лакше и брже стиже до албанског тржишта, али и до наших потрошача, јер има српских фирми заинтересованих за увоз воћа, поврћа и маслина из те земље, са којом у трговини бележимо суфицит.

У Албанију извозимо струју, лекове и прехрамбене производе, а из ње увозимо намештај, обућу, гардеробу, гвожђе.

 rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво