Потписан протокол о сарадњи историјских архива

У Кикинди је потписан Протокол о сарадњи о сарадњи Историјског архива Кикинда и Архива Републике Српске, као једна од обавеза које проистичу из Споразума о специјалним везама.

Сарадња кикиндског Историјског архива и Архива Републике Српске постоји одавно и оцењује се као успешна, али протокол је, ипак, докуменат који обавезује у више сегмената, истакнуто је с обе стране.

Бојан Стојнић, директор Архива РС, објашњава да је протоколом - који је и једна од обавеза из Споразума о специјалним везама Републике Српске и Србије, предвиђена заједничка организација изложби, сарадња у часописима, организација стручних скупова и екскурзија, приступ архивској грађи:

"То значи да нашим плановима и програмима за наредну годину морамо дефинисати шта ћемо то заједнички радити и на крају године сабрати резултате."

Милан Срдић, директор Историјског архива Кикинда, каже да сарадња са Архивом РС има посебан значај, јер је добар део становништва кикиндске општине пореклом из Босанске Крајине,
односно Републике Српске.

Архив Републике Српске, иначе, има веома развијену међународну сарадњу и потписане протоколе са седамнаест националних архива у Европи, а, поред Кикинде и са више сродних установа Србији.

rts.kikinda@rts.rs  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво