Дигитално описмењавање у СОС Дечјем селу

У које сврхе млади користе друштвене мреже, да ли знају да заштите своју приватност и воде ли рачуна о дигиталном идентитету? Које вештине развијају игрице и да ли се те вештине могу користити и у реалном животу, неке су од тема о којима се разговарало са младима из СОС Дечјег села у оквиру едукативног пројекта "Дигитална писменост", који се одржава од 27. до 30. октобра на Копаонику.

Циљ пројекта "Дигитална писменост" који спроводи компанија МК Груп, уз подршку Америчке привредне коморе је да тинејџере из СОС дечјег села активније укључи у друштвени живот и помогне им у одабиру будућег запослења.

Овом приликом, компанија МК Груп је донирала таблет рачунаре штићеницима из Куће за младе при СОС Дечјем селу у Краљеву.

"Иако наша деца припадају дигиталној генерацији, рођеној уз компјутере и интернет, веома је важно да праве разлику између поседовања стварних знања и вештина о коришћењу интернета и садржаја на њему и знања која се односе на његову употребу. Верујем да ће овим младим људима предавања која су чули овде, али и таблети које смо им поклонили, помоћи да стечено знање искористе на најбољи могући начин", истакла је Горана Голубовић, директорка људских ресурса МК групе.

"Моји вршњаци и ја смо активни на друштвеним мрежама, тако да нам је радионица коју смо похађали држала пажњу све време, а таблете ћемо искористити на најбољи могући начин. Одушевљени смо боравком на Копаонику и целокупном организацијом", истако је један од учесника програма из СОС Дечјег села.

Крајем 2012. године, компанија МК Груп финансирала је изградњу Куће за младе при СОС Дечјем селу у Краљеву, где бораве деца из тог села након 15. године и где се уз подршку едукатора, припремају за самосталан живот.

rts.krusevac@rts.rs  

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво