"Леони" гради нове погоне у Прокупљу и Малошишту

Немачка компанија "Леони" која у Прокупљу и Малошишту производи каблове за ауто индустрију, проширује своје производне капацитете на обе локације за додатних 15.000 квадрата. У новоизграђеним погонима производиће се нови кабловски системи за досадашње купце, БМВ И ЈАГУАР.

Број радника ускоро ће бити и знатно већи, након завршетка новог производног погона, чија је изградња почела пре неколико месеци, кажу у овој компанији у Прокупљу.

"Повећање поруџбина као и чињеница да смо добили нови пројекат, наметнуло је потребу за проширењем од шест хиљада метара квадратних производног простора. У овом тренутку у Прокупљу имамо око две хиљаде запослених радника, а реализацијом овог пројекта, до половине наредне године, имаћемо три хиљаде радника", каже Клеменс Сакс, директор компаније "Леони" у Србији.

Србија је за немачку компанију, која тренутно послује у више од 32 земље света, стратешка локација, тврди Сакс. Каже да о њиховим намерама најбоље говоре тренутне инвестиције, које су највеће од почетка пословања у нашој земљи.

"Осим Прокупља и у Малошишту се врши проширење производних капацитета, а већ крајем године крећемо са изградњом нове фабрике у Нишу", каже Клеменс Сакс, генерални директор компаније "Леони" у Србији.

Као највећи послодавац у општини Прокупље, ова фирма има и све значајније место и улогу у друштвеном животу, али и пресудан утицај на смањење стопе назапослености и заустављање економске миграције.

"Просечна старост наших радника је око 33 године. Тај податак говори да има пуно младих, и момака и девојака. Пуно љубави се родило у Леонију, пуно бракова се склопило. Поносни смо, веома смо поносни што у сваком тренутку имамо између 150 и 180 трудница", каже Ана Пешић, заменик директора компаније "Леони" у Прокупљу.

"Проценат смањења незапослености у општини Прокупље за годину дана је око 2,5 посто. Наравно да највећи утицај на то има фабрика "Леони" , у којој је у, овом периоду, посао пронашло више стотина радника", каже Љиљана Стојановић, пр НСЗ у Прокупљу.

Проширење капацитета и отварање нових радних места Влада Србије је до сада помогла са око тридесетак милиона евра, а значајна средства издвојиле су и локалне самоуправе.

"Леони" у Србији послује од 2009. године и био је једна од првих инвестиција великих немачких фирми из аутомобилске индустрије. Од почетних седамсто радника, за седам година њихов број увећан је на близу пет хиљада, а у наредна две године, у плану је запошљавање још око три хиљаде људи.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи