Лозничанин направио кућицу на дрвету

Лозничанин Јован Цвијић, машинац по струци, а из хобија самоуки столар, за само неколико месеци успео је да направи кућицу на дрвету. У 32 квадрата налази се све што је потребно за потпуни комфор.

Од идеје до реалности прошло је само три месеца. Дечачки сан постао је стварност - кућица на дрвету смештена у крошњи дуда. А у кућици све што је неопходно за угодан живот - потпуно опремљена кухиња, купатило и соба.

"Гледајући амерички серијал кућица на дрвету дошао сам на идеју да и ја урадим тако нешто. Најтеже ми је од свега било сама конструкција и сам почетак рада на кућици, међутим, све остало после је долазило само по себи", каже Јован Цвијић.

На изградњи кућице, Јован је радио сам. Све елементе направио је у својој радионици, а затим их склопио за само један дан. Због своје величине, кућица је смештена на три дрвета. Осим за стабилност, гране су послужиле и за декорацију.

Кућица на дрвету висока је око 5 метара, и налази се тик уз реку Дрину. Смештена је у мирном окружењу на 7 километара од Лознице, и на два километра од Бање Ковиљаче.

Јутарња кафа на тераси са погледом на Дрину, каже Јован, прави је доживљај. Његова идеја била је да овај простор буде место за породицу и пријатеље. Како се прича брзо прочула добијао је позиве са свих страна, од људи који су желели да се увере да ова кућица заиста постоји.

"Лети је овде много бољи угођај, јер ово овде дрвеће то су све дудови, прави доживљај је отворити прозор и убрати дуд кроз прозор и појести га онако сладак", каже Јован Цвијић.

Јован каже да је одрастао крај Дрине. Чамцем плови већ годинама. А из ове перспективе, додаје, још је више поносан на оно што је направио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво