Програмери уче програмере

Двадесетпетогодишњи Кикинђанин Марко Кажић, који је неколико година живео и радио у десетак земаља, од Кине до Русије, као консултант у ИТ сектору, са својим пријатељима програмерима основао је у Кикинди дигиталну школу за рачунарске науке Зампхyр.

Посебност Зампхyрове платформе лежи у иновативности која први пут омогућава да се споји знање више стручњака у једно градиво из кога ученици уче.

Школа није ограничена временом, нема испита и тестова, доступна је на рачунару или мобилном телефону, а знање се доказује на реалним пројектима.

Кажић истиче да је Зампхyр основан ради школовања стручњака у једном новом формату,  усклађеним са 21. веком, за којим индустрија има потребу.

"Са наше платформе, коју отворите на свом рачунару или мобилном телефону, читате лекције, правите кодове, комуницирате са другим корисницима и можете да радите заједно, иако нису поред вас", објашњава Кажић.

Зампхyр је практично зачетак једног новог формата школе, агилног и технократског, али и школе која се прилагођава ученику.

Никола Исаков, ученик техничке школе, практикант у Зампхyру, каже да са Зампхyр-ове платформе  учи нове технологије и развија се у том правцу. Поред тога, своје знање упоређује са другим ученицима или студентима, који нису имали прилику да уче по овом моделу.

"Такође, оно што научим ширим са својим вршњацима и другим ученицима и помажем им у напредовању", додаје Никола.

Школа Зампхyр, као школа нове генерације, номинована је од стране непрофитне организације "Централне европске стартап награде" за најбољи домаћи стартап у категорији "Најбоља компанија од друштвеног значаја".

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

број коментара 0 пошаљи коментар