Програмери уче програмере

Двадесетпетогодишњи Кикинђанин Марко Кажић, који је неколико година живео и радио у десетак земаља, од Кине до Русије, као консултант у ИТ сектору, са својим пријатељима програмерима основао је у Кикинди дигиталну школу за рачунарске науке Зампхyр.

Посебност Зампхyрове платформе лежи у иновативности која први пут омогућава да се споји знање више стручњака у једно градиво из кога ученици уче.

Школа није ограничена временом, нема испита и тестова, доступна је на рачунару или мобилном телефону, а знање се доказује на реалним пројектима.

Кажић истиче да је Зампхyр основан ради школовања стручњака у једном новом формату,  усклађеним са 21. веком, за којим индустрија има потребу.

"Са наше платформе, коју отворите на свом рачунару или мобилном телефону, читате лекције, правите кодове, комуницирате са другим корисницима и можете да радите заједно, иако нису поред вас", објашњава Кажић.

Зампхyр је практично зачетак једног новог формата школе, агилног и технократског, али и школе која се прилагођава ученику.

Никола Исаков, ученик техничке школе, практикант у Зампхyру, каже да са Зампхyр-ове платформе  учи нове технологије и развија се у том правцу. Поред тога, своје знање упоређује са другим ученицима или студентима, који нису имали прилику да уче по овом моделу.

"Такође, оно што научим ширим са својим вршњацима и другим ученицима и помажем им у напредовању", додаје Никола.

Школа Зампхyр, као школа нове генерације, номинована је од стране непрофитне организације "Централне европске стартап награде" за најбољи домаћи стартап у категорији "Најбоља компанија од друштвеног значаја".

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се