"Стена": Помоћ грађанима и тактичка вежба

У бази Југ код Бујановца и на полигону Боровац у току је војна тактичка вежба "Стена". Инжињеријска чета за подршку и помоћ јединицама на терену и локалном становништву обучена је за учешће у мултинационалним операцијама.

Реконструишу локални пут у дужини од 3 километра, то је део војно-тактичке вежбе, обука за мултинациналне операције и истовремено помоћ мештанима. Практичну примену имају и остали елементи вежбе, хелиодром, припремљен за неколико сати, постаје саставни део војне базе.

"Обезбеђујемо деоницу пута у изградњи, да буде проходна за људе и војску", објашњава разводник Душан Антанасијевић, "градили смо и мост, логор."

Инжињеријска јединица обучена је за мултинационалне операције под окриљем Уједињених нација, истиче старији водник Петар Илић:

"Имали смо обуку са Американцима, учешћем у мултинационалним операцијама ћемо упознати њихове машине, обуку, размењиваћемо искуства, биће корисно за нас и за њих."

Јединица је формирана марта ове године, од припадника 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде. Претходних година учествовали су у отклањању последица природних непогода и пружали подршку јединицама на положају и становништву.

Вежба "Стена" траје до 30. септембра, прате је и посматрачи из Аустрије, САД, Грчке, Македоније, Финске и Француске.

rts.vranje@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи