Колико је Ниш безбедан град

Девет месеци после званичног постављења, начелник ПУ у Нишу Нинослав Митић, разговарао је са новинарима о безбедности у граду и плановима те полицијске управе која покрива цео Нишавски округ. Колико је Ниш, после многих догађаја у протеклом периоду, безбедан град, да ли и Нишлије осећају мигрантску кризу и шта очекује житеље тог града, истраживала је Драгана Сотировски.

Путевима са истока и југа, преко Ниша као раскрснице, до затварања балканске руте пролазиле су колоне избглица. Данас, кријумчари Ниш не заобилазе, па полиција има много посла, уз додатно ангажовање у граду, али и у здруженим снагама са војском дуж границе ка суседима.

Честе заплене огромних количина марихуане покзују да се на ржишту наркотика у Нишу нешто променило и да наркодилери сада, како тврде у Полицији, чешће посежу за производњом и прометом те врсте дроге.

Град и општина Медијана недавно су добили нову полицијску испоставу. Гужве на шалтерима за издавање биометрисјких исправа, међутим, нису смањене иако је радно време продужено, чак и суботом.

У граду су поред школа подигнуте ограде које усмеравају пешаке на прелазе, а по речима начелника нишке полиције, цео град ће ускоро бити покривен видео-надзором. Тај пројекат радиће се фазно, а отплаћиваће се кроз наплаћене казне.

rts.nis@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво