Како се живи у Бачкој Тополи

У Бачкој Тополи, вароши на северу Бачке, деценијама заједно живи двадесет нација. Близина друмског и железничког коридора 10, телечка висораван и четири акумулације добар су основ за развој туризма који, уз пољопривреду, чини основ привреде тога краја.

Све оно што Бачка Топола и околина могу да произведу и понуде, видели су посетиоци овогодишњег сајма Експо. На једном месту пољопривредни производи из краја - од житарица и поврћа до традиционалних рукотворима жена из Војводине.

Главна улица у Бачкој Тополи традиционално, сваког преподнева, врло жива. Домаћини се жале да тешко живе јер, кажу, ништа овде није као пре: месна индсутрија је приватизована, хотел у центру незавшен, посла нема…

Председник Општине Бачка Топола Габор Кишлиндер верују да је препород овог краја могућ, јер имају двадесет два села и огромне површине под ораницама.

Они који дођу у Бачку Тополу имају шта да виде и доживе, јер осим богатог културног добра које су за собом оставили вредни људи, природа је овом крају даривала много, па овде с правом улажу у туризам и од њега очекују профит.

број коментара 0 Пошаљи коментар