Клуб друштвених игара у Шапцу

У Шапцу је почео да ради Клуб љубитеља друштвених игара. Коцкице, фигурице и папирне табле, многима буде носталгију и сећају на детињство и време када су се људи више дружили и заједно играли.

Становници острва Катан, граде путеве, насеља и градове. Да би дошли до поена и победе, потребно је да га колонизују и вешто тргују ресурсима. У игри, која је једна од најпопуларнијих у свету, до краја борбе за провинције, нема елиминације.

"Једноставна је, изузетно примамљива. То је једна од игара која те увуче у свет друштвених игара, њеном једноставношћу и интеракцијом између људи, има неку посебну чар", каже Ненад Јосић.

"Један од разлога због којих долазим овде је да би се дружили са људима, зато што се данас све своди преко рачунара, нема више контакта са гледамо људе у очи, да видимо како се смеју, атмосфера да нас понесе, гледамо екран како светли и на томе се заснива живот" каже Немања Јовичић.

Слободан Илић и Томислав Симић пријатељи су више од три деценије. Домине их подсећају на детињство и време када су се људи више дружили.

"Играо је и мој отац, и мој деда, ево и ја, да се лепо проведе време", каже Слободан Илић.

"Ми смо нашли овде један леп кутак где можемо да играмо игре из свог детињства, тј. тада нисмо играли домине, али смо гледали како старији играју, па нас то подсећа на детињство. Иначе, ја друге игре и не знам да играм", каже Томислав Симић.

Клуб љубитеља друштвених игара, за сада има педесетак чланова. Авалон и Карта за вожњу су најчешће избор најмладјих. Старији Шапчани највише воле мисаоне игре. Кажу да померање фигурица руком уз разговор са пријатељима, не може заменити ни најсавршенија комјутерска анимација.

"Неке игрице су мисаоне, више захтевају да укључите мозак, да користите вијуге, а неке да проведте време са друштвом, да би се насмејали уз неко пиће или неку лепу реч заједно са њима", каже Стефан Кнежевић, оснивач Клуба.

"Надамо се да чемо се све више и више ширити и имати још већи број чланова и да ће ово бити лепо место где неко може да додје са родитељима, са својом децом, да се опусте, мало одморе од рачунара и социјалних мрежа", каже Далибор Микић, оснивач Клуба.

Нова правила се најбоље уче кроз игру, а за оне који су их већ савладали, биће организована и такмичења. "Човече, не љути се", није само једна од четрдесетак игара на полицама, већ и порука свим члановима шабачког Клуба.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара