Удицом против дроге

У Делиблату је одржано 13. такмичење "Удицом против дроге", где су се деца надметала у пецању. Циљ је био промоција спорта, боравка у природи и екологије.

На језеру Краљевац у Делиблату окупила су се деца из општине Ковин и Бела Црква да се такмиче у пецању. Дошли су у пратњи старијих рођака, неки да први пут узму удицу у руке.

"Долазио сам овде и раније. Деда ме је научио да пецам, али данас ми не иде баш добро", каже један дечак.

"Ни ја нисам много упецала, али ми је лепо. Мене је учио да пецам другарицин тата", каже девојчица из Делиблата.

"Довео сам овде унуку. Она има само четири године, па јој ја помажем", каже старији господин.

"Мени за сад добро иде. Упецао сам 50 риба, деверике су у питању највише", једини се похвалио Александар из Јасенова, који се раније такмичио и на светским првенствима у пецању.

Језеро Краљевац је заштићено природно добро, са ретким врстама риба, птица и папрати, а младе генерације треба да наставе бригу о њему.

"Организујемо ово већ 13 година, да би нашу децу научили да долазе овде, сазнају што више о језеру, науче да га чувају. А не да иду у кафане и баве се неким лошим стварима", каже управник на језеру Љубомир Стоилковић.

Делиблато је познато пецарошко место, а највише има гостију из Београда. Деца су пецала углавном само мале бабушке, али има и других врста рибе.

"Сваке године порибљавамо са 600 до 800 килограма шарана, нешто мање штуке, а имамо и лињак, ретку врсту, која се сад повратила на језеру захваљујући порибљавању", каже Љубомир Стоилковић.

Медаље су добили најбољи у мушкој и женској конкуренцији, и иако ниједно дете није упецало више од три килограма рибе, осмеси на њиховим лицима и радост били су велики.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи