Осми фестивал стрипа у Пироту

Радионицом за најмлађе данас је у Пироту почео Осми Фестивал стрипа. Учесници Фестивала су најпознатији стрип аутори и издавачи, а организатор Народна библиотека припрема посебно издање са радовима афирмисаних, али и младих стрип уметника.

Већина девојчица и дечака је, уз помоћ професионалних аутора, нацртала своје прве стрипове. За најмлађе је кажу довољно да науче како настаје стрип, да заволе ову специфичну уметност, а пре свега да се добро забаве.

Последњих година стрипови су све популарнији, све је више издавача, а на киосцима се могу купити редовна издања по приступачним ценама. Овакве радионице, истичу аутори, важне су за будућност стрипа у Србији.

"Млади су заинтересовани за стрип, заинтересовани су да уче о стрипу. Доста томе је допринела и нова филмска индустрија која се окреће неким стрипским темама и прави огромне буџете за филмове који се баве том темом", каже Предраг Стаменковић, илустратор.

Осим радионица за децу, љубитеље стрипа на осмом Фестивалу  у Пироту очекују бројне трибуне, округли столови, изложбе. Гости Фестивала су најпознатији стрип аутори и издавачи.

"Оно што ваља истаћи да ће и ове године, као и претходних, библиотека издати публикацију у којој ће објединити радове како учесника фестивал, тако и готово свих значајнијих стрип аутора српске сцене", каже Надица Костић, директорка Народне библиотеке Пирот.

Осим популаризације девете уметности, циљ Фестивала стрипа је и да афирмише младе стрип ауторе.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи