Шапчани помажу Скопље

Грађани Шапца су се организовали и покренули хуманитарну акцију прикупљања помоћи угроженом становништву Скопља након недавних поплава. Солидарност на делу, кажу Чивијаши, очекујући да их подрже и појединци и привредници како би током викенда прикупили што више помоћи.

Шапчани не заборављају да је у поплавама маја 2014., међу првим у град стигла помоћ из Македоније. Након потресних слике из Скопља, нису се двоумили. Није им било тешко да се организују, није им тешко ни да донесу помоћ и волонтирају.

"Донела сам одећу за децу, јер сам и сама мајка двоје деце, јер могу да замислим како је тамо оним мајкама и деци који немају гардеробу јер их је задесила велика катасрофа. Сами смо то доживели 2014. године и зато знамо подржавам све", каже Јелена Андрић из Шапца.

За акцију Шабац за Скопље прочуло се у граду, проширило и преко друштвених мрежа. Са отварањем пункта стигле су и  прве кесе са хуманитарном помоћи.

"Солидарност треба да буде на јако високом нивоу. Данас сам донела неке ствари и сматрам да сваки одговоран грађанин треба да донесе шта је у његовој могућности и на тај начин помогне градјанима Македоније", каже Драгана Јефтић из Шапца.

Организатори кажу да су у контакту са удружењима у Скопљу. Угроженом становништву најпотребнији су храна за бебе, пелене, средства за дезинфекцију и хигијену, гумене чизме, конзервирана храна, одећа.

"Циљ је прво показати хуманост, солидарност и показати да Шабац није заборавио 2014. године. Када је народ Македоније међу првима послао помоћ када смо ми били у сличној ситуацији као они сада, тако да ја бих позвала све грађане, појединце, фирме, приватнике, свако ко је у могућности било каквој да подржи нашу акцију", каже Анђелка Петронић из Шапца.

За хуманост уступљено и приватно складиште за смештај помоћи, уступљен и билбор. Градјанску иницијативу подржала удружења и покрети. Помозимо када је потребно - Шабац за Скопље је мото, а пунк за прикупљање помоћ овог викенда отворен је од 9 до 20 часова у некадашњем Зоркином Центру за истраживање.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво