Гостиље - златиборско туристичко откриће

Златиборско село Гостиље, смештено на 25 километара од центра планине, овог лета је право туристичко откриће посебно за излетнике. Туристички посленици у том крају схватили су на време да уреде и понуде гостима оно што им је природа подарила.

У Гостиљу су и природа и људи у духу имена села, што потврђују и гости. Уживање у природи, базену или специјалитетима, најчешћи је избор гостиљских гостију.

Овог лета све чешћи гости су странци пристигли из бар десетак земаља, с разних континената, али већ добро упућени у то шта могу да очекују.

Вредни и предузимљиви Гостиљци за неколико година су променили изглед свог села, а рецепт је, по речима Мирослава Туцовића, из Туристичког удружења Гостиље, једноставан:

"Треба много рада и увек смислити нешто ново. У плану нам је да осветлимо водопад следеће
године а у другој фази и да осветлимо читаву стазу од водопада до Катушнице."

Стазе дужине 450 метара сада повезују простор око водопада који је и прва слика гостиљске туристичке разгледнице, обавезно место за разгледање, уживање и фотографисање.

Вода се низ стене стропоштава с висине од 22 метра. Легенда каже да се ту купају виле.

Осим простора око водопада, где ће поново бити и воденица поточара, у плану им је да коначно уреде родну кућу Димитрија Туцовића, својеврстан етно музеј из 1855. године. Али то већ не зависи само од њих већ и од агилности Завода за заштиту споменика културе из Краљева.

rts.uzice@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар