Петак - дан за решавање проблема Нишлија

Петак ће од данас бити дан резервисан за решавање проблема Нишлија - пријеме грађана организовали су градоначелник, градски већници, директори јавно комуналних предузећа. Новина у раду власти грађанима се допала, ипак у највећем броју тражили су да их прими нови нишки градоначелник који је изабран пре двадесетак дана.

Нишлија Иван Марковић каже да већ пет година има решење којим му је тадашња градска власт обећала да ће направити рампу испред зграде у којој живи са болесним братом.

"Нама је одобрено, међутим годинама стојимо на мртвој тачки ништа се не дешава, тако да се сада надам да ће Дарко Булатовић то да реши", каже Иван Марковић.

Проблеми углавном социјални - од нагомиланих рачуна, преко потребног новца за лечење до незапослености. Градоначленик Ниша Дарко Булатовић је проблеме грађана решавао у непосредном контакту и као директор Електродистрибуције.

"Скромне су прилике и ситуација је тешка, али и у оквиру тога морате да трагате за начинима да једноставно помогнете људима и да их на неки начин испоштујете и да људи имају осећај да бар неко мисли на њих", каже Дарко Булатовић, градоначелник Ниша.

Поред педесетак грађана који су разговор заказали, у највећем броју јутрос су испред градске куће дошли бивши радници пропалих нишких фабрика. Иако су недавно добили помоћ од 10.000 динара, на заостале зараде још увек чекају.

"Пет, шест годинама смо ту испред градске куће, али до данашњег дана није се нашао нико ко је могао да сагледа дефинитвно наш проблем", каже Жарко Ђорђевић, бивши радник Електронске индустрије.

"С обзиром на то да је ово трећи градоначелник од кад смо у штрајку, ми се надамо да ће ово бити трећа лепа срећа, градоначелник Перишић се трудио додуше никада нам није обећао да ће решити наш проблем, али се трудио", каже Виолета Милић, бивша радница Грађевинара.

Много мање грађана током дана обраћало се другим функционерима. Већина директора каже да су и до сада примали грађане, али да нису имали одређен дан за то.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се