Почео камп "Форум Власина"

На Власинском језеру почео је седмодневни камп "Форум Власина". Више од две стотине младих учествује у интерактивним радионицама, предавањима о предузетништву, управљању пројектима, технолошким иновацијама, екологији. Форум организује више десетина омладинских и студентских организација из Србије и Републике Српске.

У природном амбијенту, не и далеко од цивилизације. Спавање у шатору, купање или пецање на језеру, спортске активности. Дружење и забава се подразумевају, а размењивање искуства, знања и доступност интернету су приоритет.

"Интересује ме модел предузетништва, и то да млади људи са мало финансијских средстава могу да покрену свој предузетнички дух или неки старт-уп. Треба да оснажимо младе људе са
 неким креативним идејама", каже Ивана Дукић из Краљева.

"Млади људи нису толико повезани са природом, и кад дођемо овде доста ствари импровизујемо. Ову клупу на којој сједим сами смо правили, сами ложимо ватру, све су то изазови за нас", каже Јована Раилић, из Бања Луке.

"Искуства су феноменална, упознао сам доста другара, научио доста корисних и добрих ствари, како у животу, тако и у областима са којима се до сада нисам сусретао", каже Бранислав Радовић, из Косовске Митровице.

Слушају о предузетништву, финансијама, управљању пројектима или заштити животне средине. Али и учествују у радионицама, праве столове и столице, припремају храну.

"Није класичан тип предавања где неко неког пита и где је све ограничено временом, на фин и културан начин су се укључивали у дискусију", каже Срђан Јордачијевић, предавач из Прокупља.

"Идеја је да се млади људи кроз интерактивна предавања повежу са предузетницима, са предузећима, да аплицирају за фондове и да науче како да оснују своја предузећа", каже Снежана Клашња, помоћник министра омладине и спорта.

"Млади имају иницијативу, добро је да смо их окупили у природи, а да имају све услове. Телеком је подржао камп, ЕПС, Министарства одбране, омладине и спорта", каже Валентино Поповић, организатор "Форум Власина 2016".

Да "пронађу свој шатор успеха" младима из Републике Српске и Србије до 2. августа придружиће се вршњаци из Русије и Бугарске.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се