Ликовна колонија у Делиблатској пешчари

У Делиблатској пешчари се данас завршава 48. ликовна колонија, која је почела пре седам дана. У отвореном атељеу у природи занимљива дела стварало је 18 сликара из наше земље, али и из Бугарске, Румуније и Македоније.

Сликари воле да долазе у Делиблатску пешчару, јер се у ликовној колонији спајају различити правци уметности, али и уметници различитих генерација. Јелена Колунџић је најмлађа учесница која је тек завршила Ликовну академију и много јој значи дружење са старијим колегама и рад у опуштеној атмосфери. Посебно јој се свиђа окружење у којем ради.

"Испоставило се да ме све ово баш инспирише. До сад сам сликала само људску фигуру, а овде сам први пут радила пејзаже и то је за меен нешто ново и освежавајуће", каже Јелена Колунџић.

Александру Станојеву који је осликао панчевачку пошту ликом Михајла Пупина највише се свиђа опуштена атмосфера у колонији.

"Овде имам неколико академских професора са којима пијем кафу и размењујем различита мишљења и све то ми много значи и допринеће сиругно унапређењу мог рада", каже Александар Станојев.

Сликари су у обавези да за седам дана рада ураде четири уметничка дела од којих два поклањају Културно-просветној заједници из Панчева.

"Овде су људи различитих генерација који на различите начине доживљавају ликовну уметност. Све то гарантује једну продуктивност и стварање добрих слика. Веома нам је важно да имамо различите сликарске рукописе у нашој збирци која броји више од 1.200 слика насталих у претходних 47 година", каже Стојан Бошков, председник КПЗ Панчево.

Све радове  који су настали на овогодишњој ликовној колонији у Делиблатској пешчари љубитељи слика моћи ће да се виде на изложби почетком следеће године.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво