Волонтери Црвеног крста у Гаџином Хану

У кампу који Црвени крст Гаџин Хан организује 22. пут борави четрдесетак младих који се обучавају из свих области које та организација покрива. Током десет дана боравка у кампу, имаће прилику да упознају и природу и културно наслеђе Заплања.

Они имају између 13 и 16 година, волонтери су Црвеног крста у више градова Централне и Јужне Србије и на Косову и Метохији, а у камп у Гаџином Хану дошли су ради даље едукације у пружању помоћи.

Знања о промоцији хуманих вредности, борби против трговине људима и болести зависности, о првој помоћи и заштити од пожара ови млади људи касније ће пренети вршњацима у свом окружењу.

Овде се пре свега уче хуманости, истиче Драгољуб Милојковић, из Црвеног крста Гаџин Хан,
и да буду још бољи људи.

Камп који се одржава више од две деценије сада је добио и међународни карактер, истиче Саша Ђорђевић, председник Општине Гаџин Хан:

"Гаџин Хан има прекограничну сарадњу са општином Костинброд, имали смо један пројекат и та сарадња се наставила. Сада имамо децу из Бугарске у кампу."

Борка Петрова, из Црвеног крста Бугарске, каже да и у њеној земљи обучавају децу за пружање помоћи, али не организују овакве кампове:

"Овде се осећа приврженост добровољаца деци и професионализам. Надам се наставку сарадње."

За двадесет две године, кроз камп Црвеног крста у Гаџином Хану прошло је око хиљаду волонтера из свих крајева Србије.

rts.nis@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се