Отворен Јавни акваријум и тропикаријум у Београду

Београд је добио нову туристичку атракцију - Јавни акваријум и тропикаријум, који је за посетиоце отворен почетком године. Улаз је бесплатан, а посетиоци, нарочито они најмлађи, овде могу сазнати како камелеон мења боју, како рибице чувају своје младе или хранити пиране.

Стара спортска дворана на Сењаку претворена је у егзотичну оазу, где посетиоци, бесплатно, могу видети поставку биотопа акваријума и тераријума разних облика, са биљкама и животињама из целог света.

"Пуно биотопа овде можете видети, различитих облика и врста, а сваки од њих захтева специфични третман - од врсте хране, температуре, начина одржавања", каже Бранислав Јаковљевић, менаџер пројекта Јавни акваријум и тропикаријум.

Деца се овде играју са својим омиљеним животињама. Омиљена им је бела маца, коју је екипа РТС-а назвала - Снешка. Ту је и биоскопска сала у којој се приказују едукативни филмови и организују предавања. У припреми је и радионица - Мој први акваријум.

"Најмлађи посетилац је била беба од три месеца, а најстарији је имао преко деведесет година. Нема правила. Свима је ово интересантно. Ми имамо припремљен програм који прати градиво шестог разреда основнох школа, тако да ученици оно што уче у књигама, овде могу видети уживо", каже Бранислав Јаковљевић, менаџер пројекта Јавни акваријум и тропикаријум.

До сада је Јавни акваријум и тропикаријум посетило око 10.000 људи, а само у Ноћи музеја, преко 3.000, што је, за запослене, било велико изненађење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво