Отворен Јавни акваријум и тропикаријум у Београду

Београд је добио нову туристичку атракцију - Јавни акваријум и тропикаријум, који је за посетиоце отворен почетком године. Улаз је бесплатан, а посетиоци, нарочито они најмлађи, овде могу сазнати како камелеон мења боју, како рибице чувају своје младе или хранити пиране.

Стара спортска дворана на Сењаку претворена је у егзотичну оазу, где посетиоци, бесплатно, могу видети поставку биотопа акваријума и тераријума разних облика, са биљкама и животињама из целог света.

"Пуно биотопа овде можете видети, различитих облика и врста, а сваки од њих захтева специфични третман - од врсте хране, температуре, начина одржавања", каже Бранислав Јаковљевић, менаџер пројекта Јавни акваријум и тропикаријум.

Деца се овде играју са својим омиљеним животињама. Омиљена им је бела маца, коју је екипа РТС-а назвала - Снешка. Ту је и биоскопска сала у којој се приказују едукативни филмови и организују предавања. У припреми је и радионица - Мој први акваријум.

"Најмлађи посетилац је била беба од три месеца, а најстарији је имао преко деведесет година. Нема правила. Свима је ово интересантно. Ми имамо припремљен програм који прати градиво шестог разреда основнох школа, тако да ученици оно што уче у књигама, овде могу видети уживо", каже Бранислав Јаковљевић, менаџер пројекта Јавни акваријум и тропикаријум.

До сада је Јавни акваријум и тропикаријум посетило око 10.000 људи, а само у Ноћи музеја, преко 3.000, што је, за запослене, било велико изненађење.

број коментара 2 пошаљи коментар
(уторак, 19. јул 2016, 16:13)
anonymous [нерегистровани]

To je besplatno...

...ali se uzima iz "drugih krajeva"!

(уторак, 19. јул 2016, 16:01)
anonymous [нерегистровани]

Ovo je strašno!

Pa ova država ima para za bacanje! Narod grca u jadu i bedi, a ovi političari otvaraju kojekakve gluposti!? Narod je na ivici kolapsa,nema za osnovne potrepštine dovoljno. Kome treba tropikarijum? Užas!