Стари Лала у Ковину

На 6. привредно-туристичкој манифестацији "Стари Лала" у Ковину, која промовише традицију, обичаје и старе занате, представило се четрдесет излагача.

Симболичнм пуштањем голубова обележен је почетак манифестације "Стари Лала" у Ковину. Осим културно-уметничког програма, посетиоци су могли да виде ручно рађене предмете старих занатлија и упознају се са њиховим послом.

Изложени су и домаћи сапуни за чију се израду користи пет есенцијалних уља. Било је и занимљивости - изложба трактора, од којих је најстарији из 1954. године, међу ручним радовима хеклани купаћи костим, а за гурмане специјалитет - бели качамак.

"Стари Лала" је осмишљен да туристички промовише општину Ковин, рекао је директор манифестације Славољуб Стојадинов:

"Промовишемо традицију и старе занате, али и нашу општину, јер нема тако много дешавања. Желимо да они који дођу понесу из нашег града лепе утиск."

Одржано је такмичење у кувању и старим играма, вожња фијакерима, а све то је добра препорука туристима да обиђу Ковин и Јужни Банат.

rts.pancevo@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи