Лакше до посла у Опову

У општини Опово са десет и по хиљада становника велики проблем представља хиљаду тристо незапослених људи. Овде очекују да ће се до краја године смањити тај број испод хиљаду. Почели су да стижу инвеститори, који овде добијају повољне услове за покретање нове производње.

Предузеће "Сол фуд" из Београда које ручно производи за домаће тржиште коре, ситне колаче и резанце за супу у Опову је почетком године отворило свој први прозводни погон. Запослено је за почетак 16 радника, а на пробном раду је и шест нових жена које се обучавају за нови посао.

Славка Петковић каже да јој као самохраној мајци много значи што ради у "Сол фуду", јер је до сад радила на неодређено време, а сад има сигурност и редовну плату. Њена колегиница Сузана Гиошев истиче да је добро што у всом месту има посао и што не мора да путује у Панчево или неки други град да би радила.

Предузеће "Фонди експорт" из Борче купило је за 2,5 милиона динара плац од 79 ари у Сакулама. Овде ће се производити делови гајбица за воћарску индустрију које се извозе у Италију, Француску и Грчку. Овде ће у две смене радити 70 радника.

"Велику корист од свега овога имаће и општина Опово, јер поред тога што ћемо запослити људе који овде живе , преселићемо и седиште фирме у Опово, тако да ће локална самоуправа од нас моћи да убире порез и друге дажбине, што није мало. Задовољни смо односом и експедитивношћу локане власти и зато смо и олучили овде да дођемо", каже Александар Аџемовић, директор предузећа "Фонди експорт".

За нове инвеститоре у општини Опово инфраструктурно опремају индустријску зону, али знају да то није довољно да би привукли послодавце.

"Све што је инвеститор тражио ми смо му испунили и то у рекордном року. Испунили смо све његове захтеве и максимално смо му се посветили, јер ценимо његов новац и жељу да инвестира у нашој средини", каже Зоран Тасић, председник општине Опово.

У локалној самоуправи верују да ће у наредном периоду захављујујући новим инвеститорима имати све више нових радних места и мање незапослених људи.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 343 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи