Математика из Теслиног дворишта

У оквиру манифестације "Мај - месец математике" у Електротехничкој школи у Панчеву одржан је догађај "Математика из Теслиног дворишта", са циљем да се гостима - деци из основних школа, приближи та тешка, али занимљива наука.

Изгледа да математика није тако тешка и апстрактна наука - велики број малишана из панчевачких основних школа, кој су се заинтересовали за догађај "Математика из Теслиног дворишта", говори нам управо супротно - да предмет који је на часовима често најтежи, може да буде забаван и интересантан.

Деца су могла да се опробају у 40 различитих активности - да праве геометријске фигуре од сличица, конца или папира, играју шах, судоку, игру меморије, сазнају како раде рачунари или нешто из живота великих научника, као што је Питагора.

"Није то тако страшно, само треба деци показати нешто конкретно, повезати бројеве и слично са облицима, предметима из живота, па ће постати логично и занимљиво", каже директор Електротехничке школе у Панчеву Никола Ћурчин.

Већ неколико година Електротехничка школа организује сличне догађаје за основце, надајући се да ће привући многе од њих да се упишу баш у њихову установу.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи