Позоришне играрије

Предшколска установа "Наше дете" из Шапца 16. пут организује Позоришне играрије, манифестацију са рекордним бројем најмлађих глумаца, али и са најбројнијом публиком. Ове године, припремљено је више од 20 представа.

Пре почетка овогодишњих играрија, родитељи су добили упутства: аплауз је обавезан, ношење новчаника такође, али не празног, јер деца после представе очекују награду-сладолед или неко друго задовољство. Марљиво су и радили, креативнији него икада, побрали су салве аплауза.

"Кафа је једно јело за одрасле. Она служи за растење репова на деци. Кафу највише измишљају гости, зато што они свашта измишљају. Мање ништа, не волим кафу!", кажу малишани.

Уз беспрекорно осмишљену резију, костиме и музику, публика је узивала и у јаким порукама малишана који зеле свет без разлике, јер су у представама учествовала и деца са посебним потребама.

"Деца воле музику и плес тако да смо имали дивну сарадњу са родитељима, све што је било потребно, добили смо, подршку од наше установе и родитеља, тако да је то била једна лепа игра и нама радост и задовољство", каже Љиљана Рељић, васпитач.

"Веома је захтевно, али оно што деци чини задовољство и због чега су они радосни, нама не даје за право ни да се жалимо да нам је тешко или да нам је обавеза, него се предамо тој стихији и заједно са њима уживамо", каже Сандра Мићић, директорка Предшколске установе "Наше дете" Шабац.

Већ 16 година са генерацијама малишана на позоришним играријама је и њихов водитељ, другар без кога представа не може да почне.

"Ја знам прву генерацију од пре 16 година. Они су данас одрасли људи, на факултетима су, неки су чак уписали академију уметности, а имали су први наступ овде.  И то је она вредност да деца имају прилику да јавно наступају и већина њих нема трему", каже Милован Ђенадић водитељ "Позоришних играрија".

У овогодишњој ревији представа учествовало је више од 500 најмлађих глумаца које је за овај празник стваралаштва припремало око 200 васпитача.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво