Ђачка солидарност

Ђаци 8. разреда ОШ "Моша Пијаде" из Дебељаче дали су леп пример другарства и солидарности, сакупивши новац да њихов друг из разреда, чији родитељи нису имали могућности за то, иде на екскурзију.

Ближи се крај школске године, а за ученике 8. разреда у Дебељачи и крај вишегодишњег заједничког дружења. Пре матуре иде се на екскурзију, а лепо је да тамо буду сви који су делили школску клупу. Зато су се ђаци организовали и сакупили новац за Михајла Ковача, чији родитељи нису могли то да приуште.

"Ја желим да се захвалим мојим друговима и наставницима што су ми омогућили да идем на екскурзију. Веома сам срећан због тога", каже Михајло.

У Михајловом разреду има само 12 ђака, али су се акцији прикључила и друга два одељења и наставнички колектив.

"Ми се сви лепо дружимо са Михајлом. Било нам је жао да он не иде са нама, па смо се потрудили да скупимо новац за њега. Боље за то да дамо, него да трошимо на неке глупости", каже Богдан Стојановић, Михајлов друг из одељења и иницијатор акције.

"Ја сам поносан на мој разред. Није лако научити неког да препозна проблеме других и потруди се да помогне. Матура још није била, али су они сви положили, и то из најважнијег предмета", каже разредни старешина Дејан Јелић.

Екскурзија кошта осам хиљада динара, а сакупило се и више од тога, што ће Михајло искористити приликом уписа у жељену средњу Пољопривредну школу.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи