Бесплатан превоз за све у Жагубици

Општина Жагубица трајно је обезбедила бесплатан аутобуски превоз за 15.000 својих мештана на локалним линијама. Ова одлука је од великог значаја за становнике околних села која су веома разуђена, а претежно су у питању старачка домаћинства.

Да би мештани села Крупаја стигли до Жагубице, која је седиште општине, морају прећи 40 километара и до сада су аутобуску карту плаћали 350 динара у једном правцу. Зато ће ова општина убудуће плаћати аутобуски превоз за све грађане који користе локалне линије.

Мештани кажу да сада, од новца којим су куповали аутобуску карту, купују лекове, или доручак. "За то што би платили карту, купимо доручак. Онако трпимо гладни, да бисмо платитли карту да не бисмо ишли пешице."

Осамнаест села повезује осам аутобуских линија и узани, кривудави, брдски путеви. И возачи кажу да сада више људи путује аутобусом. Највише старих који немају превоз, чија деца раде у иностранству, па су остали сами.

На 760 квадратних километара територије општине Жагубица живи 15.000 становника, од којих више од 3.000 ради у иностранству, и то оних млађих. Због чега су у овим брдовитим и разуђеним селима углавном остала старачка домаћинства.

На тендеру је изабрано предузеће "Аррива". За превоз ће се из општинског буџета месечно издвајати око 400.000 динара.

"Чим смо имали расположива средства да можемо да уведемо тако нешто за грађане, ми смо то и урадили. Ово је одлука која не важи само за 2016. годину, већ и за наредне", каже Сафет Павловић, председник општине Жагубица.

Све главне установе од општинске администрације до Дома здравља су у Жагубици, па је бесплатан превоз велико олакшање за кућни буџет житеља ове неразвијене општине.

rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво