За две године 39 медаља

После седам месеци тренирања, Вељко је отишао на Државно такмичење за кадете, са циљем да не поквари пласман екипе и постигао најбољи резултат - освојио је прву шампионску медаљу.

Историја стрељаштва у Смедереву датира од оснивања Стрељачкој савеза Србије 1887. године, јер је сам савез основала управо дружина из Смедерева, са још неколико клубова. Овај спорт прекидан је само за време ратова, а данас у својим редовима имају око 130 полазника.
Један од њих је и петнаестогодишњи Вељко Илић.

Такав резултат готово да није забележен у овом клубу, за кратко време, а онда је Вељко наставио да ниже успехе. После две године, његова мета испуњена је са 39 медаља. Државни је првак за кадете, јуниоре и има бронзу и сребро у сениорској категорији.

Иако тврде да сваки спорт чини десет одсто талента спортисте и деведесет одсто рада, Вељков таленат помаже и чињеница да су његов отац и брат су у своје време правили запажене резултате.

Тренинзи су готово свакодневни, а за један је потребно од 100 до 120 дијабола, опрема је тешка око два килограма, а пушка коју треба подићи више од 200 пута - око 5 и по килограма. Али то није тешко Вељку који има само један циљ.

Стрељачки клуб помаже све своје чланове, јер је ово један од скупљих спортова. Да би прикупили неопходна средства, организују хуманитарне турнире.

Ако настави овим темпом и са овим ентузијазмом, можда се и нађе у трци за Јапан 2020. године, што би за овај клуб, град и Вељка био историјски успех.

 rts.smederevo@rts.rs   

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара